• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Table tennis Pavel Brighidin, victorios a doua oară anul curent

Pavel Brighidin, victorios a doua oară anul curent

There are no translations available.

Pavel Brighidin, candidat de maeștri ai sportului, a cîștigat ieri turneul tradițional duminical al amatorilor tenisului de masă din Chișinău, desfășurat la sala specializată a Universitășii de Stat din Moldova (USM).

El l-a învins în finală cu scorul 3-1 pe Alexandru Nartov, care anul curent este deja dublu învingător la aceste concursuri foarte populare în capitală. Cu victoria repurtată Pavel Brighidin a egalat performanța partenerului său de întrecere în meciul decisiv pentru titlu. ”Nu a fost ușor să cîștig. Am învins pentru că am rămas fidel stilului meu de joc ofensiv, dur”, a declarat învingătorul.

Anul curent și-au mai adjudecat cîte un titlu de cîștigător Alexandru Donici, Daniil Titov și Igor Cioclea. Printre participanții permanenți ale turneelor figurează profesorul Vladimir Guțu, șef de catedră la USM, cîștigător în concursul pe echipe al Universiadei cadrelor didactice.

”Esențialul pentru mine este participarea pentru a mă menține într-o bună formă sportivă. Firește, doresc și să înving, dar anii adunați își spun cuvîntul”, a declarat veteranul în vîrstă de 62 de ani. Cel mai în etate participant la turnee este candidatul de maeștri ai sportului Gheorghe Eremia (70 de ani).

Bilanțul turneelor se face la fiecare sfîrșit de an. În 2013 cîștigător a devenit candidatul de maeștri ai sportului Serghei Lebediuc, care a adunat opt titluri de învingător. Pavel Brighidin s-a situat pe locul doi cu șapte victorii acumulate.