• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Table tennis Alexandru Bajureanu cel mic și voinic

Alexandru Bajureanu cel mic și voinic

There are no translations available.

Alexandru Bajureanu, candidat de maeștri ai sportului, a cîștigat în premieră turneul tradițional săptămînal de tenis de masă, desfășurat la sala specializată a Universității de Stat din Moldova sub egida federației municipale de profil.

Unul dintre cele mai dificile meciuri în calea sa spre primul loc din clasament a fost disputat cu Alexandru Nartov, dublu învingător la aceste concursuri tradiționale. Pe parcursul lui au fost execuții tehnice de finețe, în viteză, dar și explozii de nervi în care calmul învingătorului, dar și fair-play-ul de care a dat dovadă a jucat un rol important în obținerea victoriei. ”A fost o partidă foarte grea”, a declarat pentru Agenție la finele ei jucătorul. Un meci, practic de aceeași factură psihologică încordată, în care a învins cu scorul 3-1 a fost disputat și cu un alt dublu cîștigător al competiției, Pavel Brighidin. ”Am jucat tactic corect în defensivă, cu mingi înalte, care constituie din cîte știu o problemă pentru partenerul de întrecere”, a spus Alexandru Bajureanu.

Un alt participant permanent în ultimul timp în finalele turneului, Igor Pascal a argumentat prestația mai modestă de data aceasta prin oboseală. ”În ajun am participat la un alt turneu din capitală pe care l-am cîștigat. Probabil, s-a făcut resimțită oboseala, deși sînt și alte motive care nu mi-au permis să devin premiant”, a spus el.

Competiția adună de fiecare dată aproximativ 60 de participanți.Anul curent și-au mai adjudecat cîte un titlu de cîștigător Alexandru Donici, Daniil Titov și Igor Cioclea. Bilanțul turneelor se face la fiecare sfîrșit de an. În 2013 cîștigător a devenit candidatul de maeștri ai sportului Serghei Lebediuc, care a adunat opt titluri de învingător. Pavel Brighidin s-a situat pe locul doi cu șapte victorii acumulate.