• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Table tennis Echipa MAI a învins deținătoarea Cupei ”Dinamo” la tenis de masă

Echipa MAI a învins deținătoarea Cupei ”Dinamo” la tenis de masă

There are no translations available.

Selecționata Ministerului Afacerilor Interne la tenis de masă a învins cu scorul 3-2 deținătoarea Cupei ”Dinamo” din anul curent, formația Serviciului Vamal, la turneul desfășurat la finele săptămînii la sala specializată a Universității de Stat din Moldova, dar s-a clasat numai pe locul trei.

Asta pentru că a cedat în primul meci disputat la turneu cu scorul 1-3 reprezentativei Serviciului Informații și Securitate, deși a avut șanse să încline balanța în favoarea sa, în special, în partida disputată de Anatol Plăcintă cu Marcel Leca. La finele competiției trei echipe: MAI, SIS și SV au acumulat cîte 9 puncte. Pentru desemnarea cîștigătoarei a fost luat în calcul principalul criteriu suplimentar de departajare – seturile cîștigate și pierdute. Cea mai bună diferență, plus 1, a avut-o formația SV. SIS a încheiat cu zero acest capitol, iar MAI cu minus 1. Astfel, ea s-a clasat, la egalitate de puncte, pe locul trei. .”Este regretabil,dar acesta-i adevărul. Ceva ne-a lipsit ca să fim primii în top”, astfel a comentat rezultatul final Anatol Plăcintă,  căpitanul echipei MAI, comandant al Departamentului trupelor de Carabinieri.În componența echipei MAI au mai evoluat Serghei Scorici, angajat la DTC și Iurie Levința de la Inspectoratul de Poliție din raionul Leova.

Contirbuția cea mai mare la obținerea victoriei selecționatei SV  și-a adus-o maestrul sportului Mihail Adam, participant la Campionatele Europene și Mondiale, care, cum și era de așteptat, a obținut victorii în toate meciurile disputate. Echipa ce o reprezintă a suferit, precum am subliniat anterior, o singură înfrîngere (2-3) pe durata tirneului. Totul, în final, a decis setaverjaul.

În concursul individual nu avut egali Mihail Adam, care în finală l-a învins clar cu 2-0 pe candidatul de maeștri ai sportului, Andrei Otgon de la SIS. Pe locu trei trei s-a clasat cu dificultate Viorel Pocriiciuc de la Centrul Național Anticorupție, care în finala mică l-a învins cu 2-1 pe Adrian Popescu de la SIS.

Tenisul de masă a fost prima probă din cadrul Cupei ”Dinamo” din 2014. Următoarea va fi tirul. Ea este programată pentru aprilie curent.

În imagini: secvențe de la turneu