• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Table tennis Dubăsarii au dominat tradițional la proba preferată

Dubăsarii au dominat tradițional la proba preferată

There are no translations available.

Echipele de tenis de masă masculin și feminin din Dubăsari au dominat și anul curent la campionatul național al școlilor sportive din țară, desfășurat în week end în acest oraș de pe malul Nistrului unde proba respectivă este cea mai populară..

Ambele selecționate nu au avut egale în concursul desfășurat. Mai mult. Și în turneele individuale superioritatea reprezentanților școlii de tenis de masă din localitate au avut o superioritate covîrșitoare. La feminin pe toate cele trei trepte ale podiumului de premiere au urcat, în ordine, Alina Sandu, Olga Blizneț și Ecaterina Șmîganovscaia, toate eleve ale antrenorilor școlii din Dubăsari.

La masculin unicul sportiv care care a reușit să se impună în fața dubăsărenilor a fost chișinăuianul Cristian Chiriță, campion național en-titre la seniori, deși are doar 13 ani împliniți, clasat pe locul doi. Pe primul loc s-a situat Denis Țărnă,care l-a devansat cu scorul 3-1 în finală pe Cristian Chiriță. Pe locul trei s-a plasat Serjant Uzer, tatăl căruia este din Turcia, iar mama-i originară din Dubăsari.

Solicitat să comenteze rezultatele înregistrate Valeriu Grosu, directorul Școlii specializate din Dubăsari, a declarat că ele-s  o oglindă fidelă a activității desfășurate de întregul colectiv. ”Colectivul nostru este foarte unit. Căutăm mereu talente și, de regulă, tentativele noastre se încununează cu succese. În consecință, pe moment patru din cei șase membri ale loturilor naționale de seniori sînt reprezentanții școlii noastre”, a spus el.

Pe locurile doi s-au plasat în clasamentul pe echipe reprezentativele din Chișinău. Poziția a treia pe podiumul de premiere a revenit atît la mascculin, cît și la feminin, reprezentativelor școlii specializate din raionul Călărași.