• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Table tennis Japonezii îi vor urmări, posibil îi și vor aplauda

Japonezii îi vor urmări, posibil îi și vor aplauda

There are no translations available.

Loturile naționale de tenis de masă masculin și feminin și-au aflat adversarii din faza preliminară a Campionatului Mondial pe echipe, care se va desfășura pe 28 aprilie - 5 mai la Tokio (Japonia), au informat într-o conferință de presă, responsabilii de pregătirea lor.

Formația masculină, alcătuită de Cristian Chiriță, Denis Țărnă și Veniamin Dubrovin, va juca în Divizia a 3-a, grupa J cu selecționatele Scoțieie, Ecuadorului, Luxemburgului și Kazahstanului. Echipa feminină din componența căreia fac parte Olga Blizneț, Alina Sandu și Ecaterina Șmîganovscaia, vor concura de asemenea în Divizia a 3-a, seria J. Partenerele de întrecere vor fi la această etapă a competiției reprezentativele din Indonezia, Congo Brazzaville, Republica Dominicană, Kîrgîzstan și Kosovo.

”Obiectivul trasat este calificarea în Divizia a 2-a. Sarcina este realizabilă. Lotul s-a pregătit în condiții bune, la Școala specializată din Dubăsari. El va fi însoțit la Mondiale de Elena Mocrousov, o fostă jucătoare foarte experimentată, care s-a consacrat antrenoratului”, a declarat pentru Agenție Valeriu Grosu, directorul Școlii de profil din Dubăsari.

Lotul masculin va fi însoțit de Natalia Smirnova. ”Îmi vine greu să pronostichezi ceva, pentru că nu am fost de mult timp la Mondiale și nu cunosc bine raportul de forțe. Scopul urmărit este să avem o prestație onorabilă”, a spus ea.

Toate cheltuielile de drum și le-a asumat Ministerul Tinertului și Sportului. Cazarea și masă sînt oferite pe gratis de țara-organizatoare. În primele meciuri adversarele echipelor moldovene vor fi selecționata din Ecuador și, respectiv, cea din Kosovo. Loturile naționale vor pleca la Mondiale pe 26 aprilie.

În imagine: campionii din anul curent Cristian Chiriță și Ecaterina Șmîganovscaia.