• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Table tennis Te pui cu rîșcanenii la tenis de masă

Te pui cu rîșcanenii la tenis de masă

There are no translations available.

Instituțiilor de învățămînt primar și mediu din raionul Rîșcani le vor puse al dispoziție anul curent 155 mese de tenis de masă noi.

Rîșcănenii au stabilit cu această cifră recordul absolut al proiectului ”O masă de tenis pentru școala ta”, lansat de postul de televiziune Moldova 1 în urmă cu aproximativ un an. ”Cine dorește să facă ceva  - găsește mijloace. Cine nu - invocă motive”, astfel a comentat  performanța fixată Viorel Dandara, șeful direcției învățămînt, educație și sport din raionul Rîșcani.

”În total au fost procurate, în temei, de foștii absolvenți ai școlilor din diferite localități peste 300 de mese. Implicarea la modul concret în rezolvarea unor probleme - aceasta-i performanța noastră de care sînt mîndru”, a declarat Efim Josanu, șeful redacției sport de la Moldova 1.

În finala competiției au fost admise 12 echipe masculine și feminine din țară. Școala nr.4 din Dubăsari și-a demonstrat plenar superioritatea în ambele turnee desfășurate în studioul nr.2 al Televiziunii Naționale. La ultimul act al proiectului a participat întregul colectiv al Școlii specializate de tenis de masă din această urbe.”Mi-a plăcut enorm ideea. Am dorit să fiu martorul finalei în detrimentul deplasării la Campionatul Mondial pe echipe, care se desfășoară în prezent la Tokio. Este o modalitate excelentă de popularizare a tenisului de masă”, a spus Valeriu Grosu, directorul Școlii specializate de tenis de masă din Dubăsari.

83 de mese au fost procurate cu suportul lui Vlad Filat, președintele Partidului Liberal-Democrat. Proiectul va continua pînă pe 25 mai. ”Mai avem atîțea doritori de a participa încît am decis să relungim ultimul termen pînă la această dată”, a precizat Efim Josanu.