• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Table tennis Doi moldoveni pe podiumul de la Wladyslawowo

Doi moldoveni pe podiumul de la Wladyslawowo

There are no translations available.

Jucătorii moldoveni, Andrei Puțuntică și Cristian Chiriță au încheiat în week end turneul internațional de tenis de la Wladyslawowo (Polonia), rezervat cadeților și juniorilor, cu două locuri premiante.

Mai întîi, ei au ocupat locul trei în concursul pe echipe după care în ultima zi s-au situat pe treapta a treia a podiumului de premiere la proba dublu (cadeți). Ei s-a învrednicit de distincțiile de bronz după ce au învins, în ordine, duetele Christian Friedrich - Michael Trink (Austria, 3-1), Takeru Kashiwa - Yu Kayama (Japonia, 3-1), Kamal Nalepa - Aleksander Werecki (Polonia, 3-1) și au cedat în semifinală perechei Koya Kanamitsu - Yukiya Uda (Japonia, 0-3).

La individual Cristian Chiriță a promovat în turul doi pe tabloul principal, iar Andrei Puțuntică s-a calificat în etapa a treia unde i-a cedat (1-3) finalistului Koya Kanamitsu (Japonia, 1-3).

Soliictat  să comenteze rezultatele înregistrate Vladimir Semipeadnîii, președintele federației naționale de profil, a declarat că jucătorii moldoveni au evoluat cu succes. ”Evoluția lor este, indiscutabil, meritorie. Este pentru prima oară cînd au participat la un asemenea turneu valoros și au devenit premianți. Participarea a constituit un test foarte important în ajunul evoluării la Campionatul European din iulie curent, care se va desfășura în Italia”, remarcat oficialul.

”Este bine că am obținut distincții în concursul pe echipe și la dublu masculin, dar sincer vorbind, așteptam mai mult de la Cristian Chiriță”, a declarat Marc Granovschi, președintele federației de profil din municipiul Chișinău.

Polish Open Tournament de la Wladyslawovo este unul dintre cele mai competitive în Europa.