• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Table tennis Mai bine decît la ediția precedentă a Europenelor

Mai bine decît la ediția precedentă a Europenelor

There are no translations available.

Lotul național de tenis de masă (cadeți) s-a situat  pe locul nouă la Campionatul European, concursul pe echipe, care se desfășoară la Rival del Garda (Italia).

În ultimul meci disputat jucătorii moldoveni Andrei Puțuntică și Cristian Chiriță au învins cu scorul 3-0 selecționata Cehiei. Anterior ei au întrecut cu același scor (3-0) reprezentativele Turciei, Belarusului, Belgiei, cu 3-1 - echipa Sloveniei și au cedat cu 1-3 reprezentativelor Danemarcei, Germaniei și cu 2-3 formației Suediei.

Solicitat  să comenteze rezultatul înregistrat Marc Granovschi, unul dintre antrenorii lui Cristian Chiriță a declarat că este un progres comparativ cu evoluția la ediția precedentă a Europenelor.”Anul trecut echipa Moldovei a ocupat locul 15. Dacă am fi avut în lot măcar încă un jucător de talia lui Cristian Chiriță, Andrei Puțuntică, atunci puteam spera și la mai mult. Oricum, progresul înregistrat este vizibil”, a subliniat tehnicianul.

La finele concursului pe echipe jucătorii vor mai evolua la individual, dublu masculin și dublu mixt. Echipa este însoțită la campionat de Natalia Smirnova.

Andrei Puțuntică este legitimat la clubul din Constanța (România). Europenele se vor desfășura pînă pe 20 iulie. La acest turneu participă 550 jucători din 39 de țări. Cea mai bună performanță în anii precedenți a înregistrat-o Olga Blizneț din Dubăsari, care-i medaliată cu bronz la individual.