• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Table tennis Pînă la o medalie le mai lipsește ceva

Pînă la o medalie le mai lipsește ceva

There are no translations available.

Andrei Puțuntică și Cristian Chiriță au ratat obținerea unei medalii la Campionatul European de tenis de masă, rezervat cadeților, care s-a încheiat în week end la Rival del Garda (Italia).

După cîteva victorii impresionnate repurtate pe tabloul principal al competiției, proba dublu masculin, ei au suferit eșec (0-3) în șaisprezecimile turneului în fața duetului italian Daniele Pinto-Carlo Rossi.Aceasta a fost singura înfrîngere suferită de jucătorii moldoveni la dublu masculin. Anterior în toate partidele desfășurate au învins cu scorul categoric 3-0.

La individual Andrei Puțuntică a cedat premiantului Artur Abușev (Federația Rusă) cu un scor la limită (3-4), părăsind competiția. Cristian Chiriță a fost întrecut cu scorul 4-1 de rusul Denis Ivonin, fiind și el eliminat din turneu.

Cea mai bună evoluție ei au avut-o în concursul pe echipe unde  s-au clasat pe locul nouă. ”Majoritatea echipelor au fost completate cu 3-4 jucători. Noi am evoluat doar cu doi sportivi și oboseala adunată după concursul pe echipe s-a resimțit la turneele ce au urmat. Le-a mai lipsit concentrrrea maximă, experiența competițională necesară și alte lucruri pe care le cunosc mai bine experții în materie”, a declarat  Marc Granovschi, unul dintre antrenorii lui Cristian Chiriță, președinte al federație de profil din municipiul Chișinău.

Competiția a adunat 550 jucători și jucătoare din 39 de țări. Cea mai bună performanță în anii precedenți la Europenele de cadeți a înregistrat-o Olga Blizneț din Dubăsari, care-i medaliată cu bronz.Ștacheta înălțată de ea urmează să fie depășită, probabil, de altcineva