• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Table tennis Igor Pascal a cîștigat, în premieră, turneul duminical din capitală la tenis de masă

Igor Pascal a cîștigat, în premieră, turneul duminical din capitală la tenis de masă

There are no translations available.

Șeful de gospodărie al  Ambasadei Suediei în Moldova, Igor Pascal a cîștigat în week end, în premieră, turneul tradițional duminical de tenis de masă din capitală, desfășurat la sala specializătă a Universității de Stat din Moldova, care-i rezervat tuturor amatorilor și foștilor jucători profesioniști.

În finală el l-a învins cu scorul 3-2 pe Anton Marenco, care conducea cu 2-1.

În ultimele două seturi, însă, învingătorul a plusat în acțiunile ofensive întreprinse, a riscat cu maximă atenție în toate fazele de atac, și a cîștigat la o diferență de scor sensibilă (11-3, 11-4), adjudecîndu-și victoria. ”Evident, sînt bucuros, pentru că orice victorie, oricît de mică, înaripează. În plus, am mai consemnat o premieră. Pentru prima dată l-am învins în acest week-end pe cîștigătorul absolut al turneelor din anul trecut, Serghei Lebediuc, candidat de maeștri ai sportului. În meciul final am fost exagerat de prudent în primele trei seturi, dar în continuare m-am debarasat de micul trac firesc în orice finală și am învins”, a declarat pentru agenție la finele finalei Igor Pascal.

Partenerul său de întrecere a fost succint în declarația făcută. ”Am pierdut, pentru că rivalul a fost mai puternic”, a spus el.

Turneul duminical, organizat sub egida federației de profil din municipiul Chișinău, reunește de regulă circa 40-60 de participanți. Inițial ei sînt repartizați de fiecare dată în grupe de 4-6 amatori, conform rating-urilor lor, după care primii 10 sau 12 jucători clasați se califică în prima finală.”De regulă, nivelul de joc al celor care promovează în această fază a competiției corespunde, minimum, normativului de candidat de maeștri ai sportului”, consideră mulți experți. Igor Pascal mai este și un model de comportament, fair-play în relațiile cu partenerii de întrecere, fapt pentru care este tratat cu respect deosebit. Cățtigătorul absolut din anul trecut, Serghei Lebediuc a cîștigat opt turnee duminicale.