• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Table tennis La ”Top-10” cei mai buni au fost Denis Țărnă și Alina Sandu

La ”Top-10” cei mai buni au fost Denis Țărnă și Alina Sandu

There are no translations available.

Denis Țărnă și Alina Sandu, ambii din Dubăsari, au cîștigat în week end, turneul de tenis de masă ”Top-10”, desfășurat la sala specializată a Universității de Stat din Moldova.

Alina Sandu și-a adjudecat victoria în clasament după ce și-a învins toate adversarele inclusiv pe Olga Blizneț, medaliată cu bronz la Campionatul european de cadete. ”Ne antrenăm împreună de cînd ne cunoaștem. Știu tot ce face ea mai bine. Îi cunosc atuurile, punctele forte și cel vulnerabile. Am valorificat la maximum cunoștințele adunate și am învins-o”, astfel a comentat la finele turneului titlul cucerit Alina Sandu, care a întrecut-o cu scorul 3-1 într-un meci captivant pe Olga Blizneț.

Pe locul doi s-a situat Ecaterina Șmîganovscaia (Dubăsari).Locul trei i-a revenit unei alte dubăsărence, Liza Medvețchi, iar Olga Blizneț s-a situat pentru prima dată în ultimii ani pe locul patru la turneele desfășurate în țară.

În concursul masculin Denis Țărnă a fost urmat în clasament de Veniamin Dubrovin din Bălți și Ion Danilov (Dubăsari). ”În meciul cu Vladimir Semipeadnîi, multiplu campion național, m-am accidentat la picior și în continuare nu am fost capabil să joc în toată puterea”, astfel a comentat locul doi ocupat Veniamin Dubrovin, maestru al sportului.

”Turneul i-a reunit cu excepția lui Cristian Chiriță și Andrei Puțuntică, aflați la clubutri de peste hotare, pe toți cei mai puternici. A fost o dispută interesantă pentru locurile premiante”, a declarat Vladimir Semipeadnîi, care exercită funcția președuntelui federației naționale de profil.

”Top-10” a fost primul turneu din cele patru preconizate pentru desemnarea membrilor selecționatei Moldovei ce urmează primăvara următoare să participe la Campionatul European.