• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Table tennis Andrei Puțunitică, vicecampion mondial la tenis de masă în concursul pe continente

Andrei Puțunitică, vicecampion mondial la tenis de masă în concursul pe continente

There are no translations available.

Jucătorul moldovean de tenis de masă Andrei Puțuntică a devenit, ieri, la Bridgetown (Barbados), vicecampion mondial de cadeți, concursul pe continente, evoluînd în componența selecționatei Europei.

În finală reprezentativa Europei i-a cedat cu scorul 1-3 echipei Asiei. Unicul punct al formației europene l-a obținut Andrei Puțuntică. El l-a învins într-un meci viu disputat, mult aplaudat de spectatori pe Ho Hin Wong din Hong Kong. Ultimul punct al meciului a fost cîștigat după mai multe mingi cu boltă recuperate în defensivă și un contraatac surprinzător, cu efect maximal. De remarcat că Andrei Puțuntică a fost condus în primele două seturi (11-9, 11-4), dar și revenit obținînd victoria în următoarele trei seturi (11-4, 11-6, 11-9).

În afară de Andrei Puțuntică pentru selecționata Europei mai evoluează Artur Abușev (Federația Rusă), Cristian Pletea (România) și Gerrit Engemann (Germania).

Astăzi la Bridgetown va demara turneul individual.

Andrei Puțuntică este originar din Călărași. El s-a antrenat mai întîi în orașul natal, apoi la Chișinău și aproximativ un an la Constanța (România) după care a fost legitimat la un club sportiv din Frankfurt pe Main. Performanța sa constituie o premieră în tenisul de masă masculin moldovenesc. Cel mai mare succes la Campionatul Mondiale pe continente l-a înregistrat în 2010 Olga Blizneț din Dubăsari. Ea a devenit vicecampioană în concursul pe echipe și a obținut medalia de bronz la proba dublu feminin.