• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Table tennis Andrei Puțuntică, succes de răsunet la Mondialele din Barbados

Andrei Puțuntică, succes de răsunet la Mondialele din Barbados

There are no translations available.

Jucătorul moldovean de tenis de masă Andrei Puțuntică a cucerit ieri în pereche cu Cristian Pletea (România) medalia de aur la Campionatul Mondial pe continente, proba dublu, cadeți, încheiat ieri la Bridgetown (Barbados).

În meciul decisiv pentru titlul de campioni ei au învins într-un stil spectaculos duetul asiatic Hwang Minha (Coreea de Sud) – Yuto Kizukuri (Japonia). Scor final, 3-0 (11-9, 11-5, 11-9). ”Yuto a comis prea multe greșeli la startul meciului, iar eu am fost prea nervos, dorindu-mi enorm medalia de aur”, astfel  comentat rezultatul finalei Hwang Minha, campion mondial pe continente la individual. ”Ne cunoaștem perfect la masa de tenis, pentru că am jucat și jucăm mult împreună încă de la prima cunoștință la Constanța”, a declarat Cristian Pletea, campion european de cadeți anul curent. Puțuntică este stîngaci, iar Pletea – dreptaci.

Andrei Puțuntică a devenit în prima zi de întreceri vicecampion mondial în concursul pe echipe, evoluînd în componența selecționatei Europei. În afară de Andrei Puțuntică, pentru reprezentativa Europei au mai evoluat Artur Abușev (Federația Rusă), Cristian Pletea (România) și Gerrit Engemann (Germania).

La campionat au participat loturile Asiei, Americii Latine, Americii de Nord, Oceaniei, Africii, Barbadosului și o echipă de speranțe (Hopes).

Andrei Puțuntică este originar din Călărași. El s-a antrenat mai întîi în orașul natal, apoi la Chișinău sub îndrumarea multiplului campion național Vladimir Semipeadnîi și aproximativ un an la Constanța (România), după care a fost legitimat la un club sportiv din Frankfurt pe Main (Germania). Performanțele sale constituie premiere în tenisul de masă masculin moldovenesc. Cel mai mare succes la Campionatul Mondial pe continente l-a înregistrat pînă la el în 2010 Olga Blizneț din Dubăsari. Ea a devenit vicecampioană în concursul pe echipe și a obținut medalia de bronz la proba dublu feminin.