• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Table tennis Invitație la prima ediție a memorialului ”Grigore Grinberg” la tenis de masă

Invitație la prima ediție a memorialului ”Grigore Grinberg” la tenis de masă

There are no translations available.

Federația Moldovenească de Tenis de Masă (FMTM) va organiza pe 22 noiembrie, la sala specializată de tenis de masă a Universității de Stat din Moldova, ediția inaugurală a memorialului ”Grigore Grinberg”, primul campion băștinaș al Uniunii Sovietice la o probă sportivă.

Marc Granovschi, membru al executivului federației naționale de profil, a declarat cu această ocazie, că ar fi fost nedrept ca un asemenea performer să fie dat uitării. ”A fost un campion de mare clasă, care s-a afirmat plenar nu doar la tenisul de masă. El a fost un sportiv polivalent. Juca foarte bine și tenis de cîmp, volei, baschet, iar la fotbal a devenit în 1946 cu echipa Dinamo Chișinău  posesor al Cupei Moldovei, fiind invitat să joace atacant și în reprezentativa republicii. Ca antrenor la asociației Lokomotiv a educat o pleiadă de maeștri ai sportului la tenis de masă. Unul dintre ei, Vladimir Semipeadnîi, este actualmente președintele FMTM”, a spus oficialul.

Iată alte detalii din biografia performerului furnizate de ziaristul Ivan Capsamun.

Grigore Grinberg a absolvit în 1951 Tehnicumul republican de cultură fizică și sport, iar în 1953 facultatea de istorie a Institutului Pedagogic ”Ion Creangă”.

A devenit campion al Uniunii Sovietice în 1957 la individual, dublu mixt (1958), dublu masculin (1960). În perioada 1954-1964 a fost membru al selecționatei URSS. A obținut de 20 de ori titlul de cîștigător al Asociație unionale Lokomotiv. El are în palmares și 34 de titluri de campion național. În 1992 a devenit campion al Comunității Statelor Independente printre veterani.