• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Table tennis S-a desfășurat prima ediție a memorialului ”Grigore Grinberg”

S-a desfășurat prima ediție a memorialului ”Grigore Grinberg”

There are no translations available.

Cîștigătorii primei ediții a memorialului ”Grigore Grinberg” la tenis de masă au fost desemnați sîmbătă, 22 noiembrie, la sala specializată a Universității de Stat din Moldova.

Învingători au devenit: Natalina Brînză (Bălți), Daniil Belibov (Chișinău), ambii la categoria de vîrstă juniori; Ecaterina Jibric, Vlad Ursu, ambii din Chișinău, categoria de vîrstă pînă la 39 de ani; Alexandru Fomin (Tiraspol, categoria de vîrstă pînă la 49 de ani); Vladimir Semipeadnîi (Chișinău, 59 de ani); Dumitru Gladcovschi (Tiraspol, plus 60 de ani).

Una dintre surprizele competiției a fost victoria (3-1) a cadetului Vlad Ursu în meciul disputat cu Veniamin Dubrovin (Bălți), maestru al sportului, membru al lotului național de seniori. Alta a fost înfrîngerea (2-3) lui Vladimir Semipeadnîi, multiplu campion național, în meciul cu Alexandru Fomin în finala categoriei de pînă la 49 de ani. Asta după ce a condus cu 2-0. ”M-am relaxat prematur”, a declarat Vladimir Semipeadnîi, alias președintele federației naționale de profil.

Dispute interesante au avut loc și la categoria veteranilor.Cîștigătorul turneului a suferit o singură înfrîngere. Ea i-a fost administrată de Valeriu Pîslaru, care a concurat în premieră. L-a învins clar în trei seturi. El a avut șanse mari de a devenit învingător, dar le-a ratat în meciul cu Alexandru semco, clasat pe locul doi. La scorul 2-2 și 10-6 în favoarea sa a cedat (2-3). Situația s-a repetat cu aproximație și în partida desfășurată cu Vladiimir Guțu, cedînd de asemenea cu 2-3.

Locul trei la categoria veterani i-a revenit lui Gheorghe Eremia (71 de ani), cre cnstituie un model de fidelitate tenisului de masă.

Președintele Federației naționale de profil, Vladimir Semipeadnîi, a subliniat la închiderea turneului importanța desfășurării lui. ”Noi nu trebuie să-i uităm niciodată pe cei care au contribuit mult la dezvoltarea acestei discipline sportive în țară. Grigore Grinberg a fost un sportiv polivalent. A jucat foarte bine fotbal, tenis, volei, dar cel mai bine – tenis de masă. La acest gen de sport el n-a avut egali mulți ani în republică. Ca antrenor a pregătit peste 20 de maeștri ai sportului, inclusiv şi pe mine. Acest turneu va deveni tradițional”, a declarat oficialul.

Grigore Grinberg a devenit campion al Uniunii Sovietice în 1957 la individual, dublu mixt (1958), dublu masculin (1960). În perioada 1954-1964 a fost membru al selecționatei URSS. A obținut de 20 de ori titlul de cîștigător al Asociației unionale Lokomotiv. Are în palmares și 34 de titluri de campion național. În 1992 a devenit campion al Comunității Statelor Independente printre veterani. A decedat anul trecut la vîrsta de 84 de ani.