• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Table tennis Denis Țărnă și Alina Sandu, posesori ai Cupei Federației

Denis Țărnă și Alina Sandu, posesori ai Cupei Federației

There are no translations available.

Denis Țarnă și Alina Sandu, ambii din Dubăsari, au devenit în week end, la sala specializată a Universității de Stat din Moldova, posesori ai Cupei Federației la tenis de masă.

Denis Țarnă l-a învins în finală cu scorul 4-2 (12-14, 11-9, 7-11, 11-7, 11-8, 11-5) pe Cristian Chiriță. Locul trei i-a revenit lui Andrei Puțuntică.

Denis Țărnă și Cristian Chiriță sînt legitimați la cluburi din România. Andrei Puțuntică evoluează la o echipă din Germania.

Alina Sandu a învins-o într-o dispută finală, relativ echilibrată, pe Olga Blizneț. Scorul 3-2 în favoarea sa vorbește despre tensiunea luptei. Pe locul trei s-a clasat Elizaveta Medvețchi. Toate premiantele sînt originare din Dubăsari şi se antrenează la Școala republicană specializată din localitate.”Victoria lor este logică, pentru că toate abordează cu maximă seriozitate antrenamentele. Nu este deloc întîmplător și succesul lui Denis Țărnă”, astfel a comentat rezultatele obținute antrenorul emerit Valeriu Grosu din Dubăsari.

Ecaterina Jibric din Chișinău, clasată pe locul patru, a fost foarte aproape de a produce surpriza competiției. Ea i-a cedat Alinei sandu cu scorul 2-3 și a fost întrecută cu acelașii scor de Elizaveta Medvețchi. Dacă învingea doar într-o partidă din aceste două, atunci devenea premiantă.  I-a lipsit doar puțin pentru a urca pe podiumul de premiere.

Turneul a fost, după ”Top 10”, al doilea de selecție pentru dreptul de a fi inclus în loturile naționale care vor participa la Campionatul European. Anul viitor vor mai urma încă două concursuri de selecție: campionatul național și Cupa Moldovei.