• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Table tennis Denis Țărnă și Alina Sandu au devenit posesori ai Cupei Moldovei la tenis de masă

Denis Țărnă și Alina Sandu au devenit posesori ai Cupei Moldovei la tenis de masă

There are no translations available.

Denis Țărnă și Alina Sandu, ambii din Dubăsari, au devenit în week end, la sala specializată a Universității de Stat din Moldova, posesori ai Cupei Moldovei la tenis de masă, relatează MOLDPRES.

”Am avut destule meciuri pe care le-am cîștigat cu greu. Toți vor să mă învingă, toți au un motiv în plus să se mobilizeze suplimentar, pentru că sînt campion național en-titre și o victorie în partidele directe i-ar impulsiona normal și mai mult în carieră”, a declarat pentru agenție la finele competiției cîștigătorul.

Faza cea mai tensionată a turneului masculin s-a derulat în acest context în meciul final pentru titlul disputat cu Veniamin Dubrovin din Bălți. În setul al cincilea la scorul 2-2 jucătorul bălțean conducea cu scorul 7-2. Pînă la victorie și titlu urma să cîștige patru puncte. N-a obținut, însă, niciunul. Denis Țărnă nu doar a redus din acest handicap mare, ci și a  cîștigat în continuare toate cele nouă puncte necesare pentru a învinge.

Pe locul trei s-a clasat Vadim Ursu (Chișinău), elev al antrenorului emerit Vladimir Semipeadnîi. ”Acesta-i primul meu succes în concursul seniorilor”, a declarat jucătorul aflat încă la vîrsta cadeților.

Alina Sandu a învins în toate meciurile desfășurate în concursul feminin.Pe locul doi s-a situat Ecaterina Șmîganovscaia, iar pe trei – Olga Blizneț. Toate premiantele sînt din Dubăsari. Locul patru i-a revenit unei alte dubăsărence, Elizaveta Medvețchi, care nu a urcat pe podiumul de premiere datorită înfrîngerilor la limită (2-3) suferite în partidele disputate cu coechipierele Olga Blizneț și Ecaterina Șmîganovcaia.

Cupa Moldovei a fost al treilea turneu de selecție în loturile naționale pentru Campionatul Mondial individual din anul curent, care se va desfășura în China. Denis Țarnă le-a cîștigat pe toate, asgurîndu-și deja participarea. Ultimul concurs va fi campionatul național.