• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Table tennis Denis Țărnă și Alina Sandu au cucerit totul la campionatul național

Denis Țărnă și Alina Sandu au cucerit totul la campionatul național

There are no translations available.

Denis Țărnă și Alina Sandu, ambii din Dubăsari, au cucerit șase titluri de campioni naționali la tenis de masă, ediția 2015, fapt ce constituie o performanță rarisimă

Denis Țărnă a cîștigat toate partidele disputate la individual, deși a avut și cîteva disputate pe ”muchie de cuțit”, la tensiune maximă: 3-2 cu Andrei Știrbu, 3-1 cu Andrei Puțuntică și Vadim Ursu. La dublu masculin în pereche cu Ion Danilov doar duetul Veniamin Dubrovin – Andrei Puțuntică le-au creat anumite probleme. La dublu mixt cu Alina Sandu, s-a creat impresia, că au zburdat, pur și simplu.

Alina Sandu și-a devansat toate adversarele la individual și dublu feminin, probă la care a concurat împreună cu concitadina Olga Blizneț.

Ambii campioni absoluți au cucerit titlurile de campioni naționali la individual a doua oară.

”Este pentru prima oară în istoria campionatelor naționale  cînd reprezentanții unei școli cîștigă toate titlurile de campioni. Denis Țărnă a cîștigat al optulea concurs consecutiv”, a subliniat directorul Școlii specializate din Dubăsari, Valeriu Grosu, antrenor emerit.

”A fost un turneu bine organizat, cu multe meciuri finale captivante, disputate într-o concurență aprigă. Nivelul tenisului de masă moldovenesc este în creștere”, a specificat președintele federației naționale de profil Vladimir Semipeadnîi, multiplu campion național.

La individual masculin locurile doi și trei au revenit lui Andrei Puțuntică (Călărași), respectiv, Andrei Știrbu (Chișinău).

În concursul feminin individual premiante au mai devenit, în ordine, Ecaterina Șmîganovscaia și Olga Blizneț (ambele din Dubăsari). Turneul s-a desășurat timp de două zile la sala specializată a Universității de Stat din Moldova.