• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Table tennis Bălțeni premianți și la turneul de la Herson

Bălțeni premianți și la turneul de la Herson

There are no translations available.

Cinci sportivi moldoveni au devenit medaliați la turneul internațional de tenis de masă de la Herson (Ucraina), rezervat cadeților și juniorilor.

Surorile Natalina și Vitalina Brînză s-au clasat în ordine pe primele două locuri în concursul junioarelor în vîrstă pînă la 15 ani. Valentin Mihailov a ocupat primul loc, iar Arsenie Iacubenco a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere în turneul masculin, rezervat aceleiași categorii de vîrstă. Valeria Vieru a ocupat locul doi la categoria de vîrstă pînă la 11 ani.

Toți premianții sînt originari din Bălți și se antrenează sub îndrumarea lui Oleg Șaric. ”A fost un turneu foarte impunător, în primul rînd, din punct de vedere numeric. La el au fost prezenți, în special, mulți jucători din orașele Dnepropetrovsk, Odesa, Nikolaev. Noi am excelat la capitolul calitate, tehnică, devenind premianți. Evoluțiile elevilor mei sînt o confirmare a performanțelor înregistrate recent la un alt turneu internațional disputat la Bistrița-Năsăud (România)”, a declarat Oleg Șaric.

Surorile Natalina și Vitalina Brînză au ocupat la Bistrița-Năsăud în premieră în istoria tenisului de masă moldovenesc primul loc la proba dublu feminin, categoria de vîrstă minicadete. Natalina Brînză s-a clasat anul trecut pe locul trei la turneul Top-12, desfășurat în Belgia și s-a situat pe locul patru la Campionatul European.

Cel mai performant jucător bălțean al momentului este maestrul sportului Veniamin Dubrovin, multiplu premiant național, participant la Campionatele Europene și Mondiale.