• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Table tennis În premieră, două medalii la Europenele de cadeți

În premieră, două medalii la Europenele de cadeți

There are no translations available.

Selecționata Moldovei la tenis de masă (cadeți) va reveni astăzi acasă cu două medalii de bronz de la Campionatul European, care s-a încheiat ieri la Bratislava (Slovacia), relatează MOLDPRES.

Lotul național a obținut bronzul în concursul pe echipe, fiind reprezentată de Cristian Chiriță și Vladislav Ursu. Vladislav Ursu a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere și la proba dublu mixt, jucînd în pereche cu Vony Ange Randriantsoa (Franța).

Succesul înregistrat constituie o premieră în istoria sportului moldovenesc. Cristian Chiriță este multiplu campion național de cadeți, juniori, iar în 2014 a devenit campionul Moldovei la seniori, fapt ce a constituit o premieră în istoria acestui gen de sport. Anul trecut a fost legitimat la CS Pristavu Cîmpulung, devenind campion al României, concursul pe echipe, și vicecampion la juniori. El a fost descoperit la Chișinău de antrenorii Natalia Smirnova și Marc Granovschi. ”Desigur, mă bucur mult pentru aceste medalii. Ele sînt o dovadă că ne aflăm pe o cale dreaptă în depistarea talentelor și lansarea lor în sportul de performanță”, a declarat pentru agenție Marc Granovschi.

Vladislav Ursu este elevul antrenorului Vladimir Semipeadnîi, multiplu campion național. La startul practicării tenisului de masă a făcut de multe ori naveta Chișinău–Dubăsari–Chișinău, antrenîndu-se la Școala specilaizată din acest oraș.

Din lotul național au mai făcut parte Ecaterina Șmîganovscaia și Andrei Puțuntică.

Pînă la succesul de la Bratislava cea mai înaltă performanță la Europenele de cadeți a obținut-o Olga Blizneț, care a cucerit bronzul la individual.