• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Tatiana Osoianu a obţinut bronzul la Belgrad

Tatiana Osoianu a obţinut bronzul la Belgrad

There are no translations available.

Sportiva moldoveană Tatiana Osoianu (48 kg) a cucerit medalia de bronz la etapa Cupei Europei la judo, încheiată ieri la Belgrad (Serbia), transmite MOLDPRES.

Osoianu le-a învins în grupa sa pe Milica Nicolic din Serbia, Mira Ulrich (Germania) și a devenit învingătoarea grupei. În semifinală a cedat în fața cîştigătoarei turneului, Melodie Vaugarny (Franţa), iar în recalificări a întrecut-o în disputa pentru medalia de bronz pe Mara Kraft (Austria).

La turneu au participat sportive din 23 de ţări. Tatiana Osoianu a fost singura reprezentantă a Moldovei.

Succesul obţinut i-a permis să urce pe locul 82 în clasamentul mondial şi să aspire pe viitor la o calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 2016). În lupta pentru obţinerea unei foi olimpice de acreditare se află încă o sportivă moldoveană, Cristina Budescu (48 kg), proaspăt medaliată cu bronz la Campionatul European de junioare (Oberwart, Austria). Ea se situează pe moment în ierarhia mondială pe locul 69.

“Este o şansă bună de a ne antrena împreună şi de a creşte valoric. Tatiana Osoianu va mai aprticipa anul curent şi la turneul de Grand Slam din Emiratele Artabe Unite. Pentru a se califica la Olimpiadă este necesar să evolueze reuşit şi la acest concurs, la Campionatul European din anul viitor, la cîteva turnee internaţionale”, a declarat Mihail Vdovicenco, antrenorul Tatianei Osoianu.

Tatiana Osoianu este membră a Clubului Sportiv Central „Dinamo”. Succesul recent obţinut este al treilea în cariera sa pe arena internaţională. În 2011, sportiva a obţinut medalia de bronz la Campionatul European de tineret Under-23, desfăşurat la Tiumen (Rusia), iar la Kiev (Ucraina) a devenit premiantă a turneului "Cupa Guvernatorului".