• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various USEFS a desfăşurat tradiţionalul cros de toamnă

USEFS a desfăşurat tradiţionalul cros de toamnă

There are no translations available.

Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport (USEFS) a desfăşurat ieri în parcul „Valea trandafirilor” din capitală tradiţionalul cros de toamnă, la care au participat profesorii și studenții instituției, relatează MOLDPRES.

„Am lăsat, practic, pentru o zi sălile de studii în favoarea unei ieşiri în sînul naturii pentru a respira aer curat, pentru a verifica nivelul condiţiei noastre fizice. A devenit deja o tradiţie să ne întîlnim aici la începutul anului de studii. Competiţia este concomitent şi o selecţie în lotul USEFS-ului la atletism, în vederea participării la Spartachiada instituţiilor de învăţîmînt superior din ţară”, a menționat rectorul Veaceslav Manolachi.

Ştafeta 6x880 de metri (un tur în jurul lacului al doilea din parc) a fost cîştigată de selecţionata Facultăţii sport. Lectorul Maxim Gîlcă a fost cel mai rapid pe această distanţă în concursul rezervat profesorilor. Învingători la această probă pe categorii de vîrstă au devenit Ana Răcilă, Igor Arsenii, Victor Manolachi, Viorel Dorgan, Alexei Postolache, Constantin Jubîrcă, Iurie Arhire. „N-a fost uşor să parcurgi distanţa, dar m-am isprăvit cu sarcina trasată”, a remarcat prorectorul USEFS Viorel Dorgan, care a practicat în tinereţe luptele.

La cursa de 2000 metri primul la finiş a sosit Andrei Ignatiev din anul doi. Iuliana Tcaciova, care îşi face masteratul la USEFS, a fost cea mai iute pe această distanţă, rezervată fetelor. Cursa masculină de 1000 metri a fost cîştigată de Maxim Răileanu (anul I de studii), iar în cea rezervată fetelor a învins Doina Roşcovanu (anul I), premiantă la Europenele de lupte libere printre junioare.

Conform regulamentului instituţiei, la sesiunea de iarnă sînt admişi doar cei care au participat la crosul de toamnă. La USEFS studiază aproximativ 3700 de studenţi.