• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Au fost desemnate echipele-campioane la crosul MAI

Au fost desemnate echipele-campioane la crosul MAI

There are no translations available.

Echipele-campioane şi premiante la crosul din cadrul Spartachiadei Ministerului Afacerilor Interne (MAI), ediţia din anul curent, au fost desemnate la finele săptămînii în parcul „Valea Morilor” din capitală, relatează MOLDPRES.

Cîştigătoare în cele trei grupe valorice au devenit următoarele selecţionate: Inspectoratul de Poliţie din Tighina (grupa a treia valorică), Inspectoratul de Poliţie din sectorul Rîşcani al capitalei (seria a doua) şi Brigada de Poliţie cu Destinaţie Specială (BPDS) „Fulger” (prima grupă). „Am greşit tactic la una dintre cel două curse şi am cedat întîietatea. N-am ţinut cont de nişte detalii, care pînă la urmă ne-au plasat pe locul doi. Vom trage concluzii pe viitor”, a declarat pentru agenţie Iaroslav Muşinschi de la Departamentul Trupelor de Carabinieri, participant la Jocurile Olimpice, proba maraton, multiplu campion naţional la alergări pe distanţa de 3000 metri.

„Noi am cîştigat pentru că muncim”, a opinat Vasile Cara, responsabil de sport la BPDS „Fulger”, campion european şi mondial la lupta universală. Este a doua victorie consecutivă obţinută de elevii săi în actuala ediţia a Spartachiadei. În urmă cu aproximativ zece zile ei au devenit campioni la minifotbal. „Locul doi ocupat în grupa a doua este o victorie pentru noi. Asta pentru că această victorie ne menţine în cursa pentru primul loc în clasamentul general”, a declarat Lilian Pascaru, şeful Inspectoratului de Poliţie din sectorul Botanica.

La individual, campioni în cele trei grupe valorice la distanţa de 3.000 de metri au devenit: Alexei Cravcenco (Tighina), Iurie Catană (Botanica), Vitalie Gheorghiţă (Academia de Poliţie „Ştefan cel Mare”).

La cursa de 5.000 de metri pe prima treaptă a podiumului de premiere au urcat: Oleg Ivancenco (Tighina), Ion Ţugui (sectorul Rîșcani), Ion Iuris (BPDS „Fulger”).

Spartachiada MAI se desfăşoară anual la şapte probe. Ultima - tirul - este programată pentru 16 octombrie.