• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Campionatul național de judo a desemnat cîștigătorii

Campionatul național de judo a desemnat cîștigătorii

There are no translations available.

Campionatul național de judo, disputat la Universitatea de Stat de Educație Fiică și Sport, a desemnat cîștigătorii în toate categoriile de greutate, relatează MOLDPRES.

La trei categorii de greutate campioni au devenit premianții Campionatului European de juniori din anul curent: Denis Vieru (66 kg), Nicon Zaboroșciuc (81 kg) și Cristina Budescu (57 kg). ”Este un argument că în ei trebuie să investim în continuare muncă, încredere, bani pentru a participa la viitoarele turnee de pe arena internațională”, a declarat antrenorul lotului național Veaceslav Bacal.

Cel mai bun judocan al momentului, Valeriu Duminică a evoluat la o categorie de greutate mai mare, cea de pînă la 90 kilograme. El și-a adjudecat titlul de campion în disputa finală cu Constantin Tipa. ”Acesta-i al 11-lea titlu național cucerit. Visul meu este să mă calific la Olimpiada de la Rio de Janeiro (2016) și să evoluez și acolo reușit”, a declarat performerul pentru mass-media după încheierea campionatului. Valeriu Duminică ocupă în prezent locul 31 printre cei 32 de sportivi care au dreptul să concureze la Jocurile Olimpice. El, însă, trebuie să se mențină în top-32 pînă la încheierea turneelor de calificare care se vor desfășura pînă în ajunul concursului olimpic.

”Vom face tot posibilul ca el să obțină biletul olimpic de acreditare”, a declarat pentru agenție președintele Federației Moldovenești de Judo, Andrei Golban. ”Concomitent vom acorda atenție permanentă și celorlalți judocani care insuflă speranțe, sînt talentați”, a mai adaugat oficialul.

Pe prima treaptă a podiumului de premiere în concursul masculin au mai urcat: Nicolae Foca, Dan Burlac și Radu Malcic. În turneul feminin de titlul de campioană s-au mai învrednicit: Ana Budescu, Tatiana Osoianu, Victoria Prisăcaru, Elena Bozu, Valentina Carauș, Elena Pavlenco.