• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Campionul mondial la sambo a relevat factorii victoriei de la Casablanca

Campionul mondial la sambo a relevat factorii victoriei de la Casablanca

There are no translations available.

Proaspătul campion mondial la sambo, Sergiu Oșlobanu (82 kg), a relevat astăzi, într-o conferință de presă, factorii ce au determinat obținerea medaliei de aur la Casablanca (Maroc) la finele săptămînii precedente, relatează MOLDPRES.

”Am fost foarte bine pregătit. Probabil și în virtutea faptului că ultimele antrenamente din ajunul deplasării le-am efectuat împreună cu membrii lotului național de judo, care sînt foarte puternici. Împreună cu antrenorul Iulian Piatcovschi am elaborat un plan tactic corect de luptă. Am avut și puțin noroc sportiv în finala disputată, încheiată la egalitate, dar adversarul meu a fost avertizat ultimul și, conform regulamentului, am fost declarat învingător”, a declarat performerul.

El a adăugat că a rămas plăcut surprins cînd ieri a fost întîmpinat, la Aeroport, de membrii familiei, prieteni, președintele Federației Moldovenești de Judo, Andrei Golban. ”A fost plăcut să-i văd pe toți ce dragi sosiți să mă felicite”, a specificat campionul.

În calea sa spre prima treaptă a podiumului de premiere Sergiu Oșlobanu a repurtat cinci victorii. Medalia de aur obținută la Mondiale este prima în palmaresul său. Anul curent a devenit și campion european la sambo.

Sergiu Oșlobanu a făcut primii pași în sport la secția de lupte din satul natal Chișcăreni, raionul Telenești, condusă de antrenorul emerit Iulian Piatcovschi. Acesta l-a descoperit și lansat în sportul de performanță și pe Andrei Golban, vicecampion european la judo.