• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Djokovic: "E cel mai frumos final al celui mai bun sezon din viaţa mea"

Djokovic: "E cel mai frumos final al celui mai bun sezon din viaţa mea"

There are no translations available.

Novak Djokovic a cîştigat Turneul Campionilor, după ce l-a învins în finală pe Roger Federer, cu 6-3, 6-4. Pentru numărul unu mondial, aceasta a fost a patra oară consecutivă cînd s-a impus în întrecerea de final de an.

Sîrbul de 28 de ani a acordat un interviu în exclusivitate pentru Digi Sport, în care a vorbit despre meciul cu rivalul elveţian, dar şi despre sezonul care tocmai s-a încheiat.

"A trebuit să schimb ceva. Am pierdut în două seturi în faza grupelor în faţa lui Roger, într-un meci în care el a jucat foarte bine din punct de vedere tactic. Eu nu jucasem bine, dar azi am reuşit să trimit mai multe mingi înapoi, am servit bine cînd aveam nevoie să ies din momentele grele. Am avut un backhand solid.

Am avut o prestaţie solidă şi cel mai frumos final al celui mai bun sezon din viaţa mea, deci nu aş putea să fiu mai recunoscător", a declarat Novak în interviul realizat de corespondentul Digi Sport, Gabriel Morariu.

Djokovic a avut într-adevăr un an incredibil: a cîştigat 82 de meciuri şi a pierdut doar 6 (3 în faţa lui Federer). Cel mai bun jucător al lumii a cucerit 11 titluri, printre care Australian Open, Wimbledon, US Open şi Turneul Campionilor.

Rafael Nadal declarase că în jocul prestat de Nole nu mai e loc de îmbunătăţiri, dar acesta îl contrazice pe jucătorul pe care l-a eliminat în semifinale, după un sec 6-3, 6-3.

"Nu sînt de acord cu ce a zis. Tot timpul am impresia că pot îmbunătăţi jocul şi să fac ceva mai bine. Sîntem cu toţii la un nivel înalt şi asta ajută să rămîi concentrat, să te dedici profesional şi să mergi mai departe. Acest lucru mă motivează să lucrez şi mai mult pentru anii care urmează şi sper să rămîn în postura din care să cîştig în continuare titluri importante", a adăugat Novak Djokovic.

Sîrbul are 10 turnee de Grand Slam adjudecate şi una dintre ţinte poate fi egalarea sau depăşirea recordului deţinut de Federer (17). Un alt obiectiv al acestuia îl poate reprezenta cîştigarea trofeului de la Roland Garros, singurul major pe care nu îl are în vitrină.

Sursă – DIGIsport