• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Adidas întrerupe contractul cu IAAF din cauza scandalurilor de dopaj şi corupţie

Adidas întrerupe contractul cu IAAF din cauza scandalurilor de dopaj şi corupţie

There are no translations available.

Gigantul producător de echipament sportiv Adidas va întrerupe contractul cu Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) cu patru ani mai devreme decît data prevăzută în înţelegere, anunţă BBC.

Oficialii Adidas, care aveau un contract semnat pe o perioadă de 11 ani cu IAAF, au luat decizia drastică în urma scandalului de dopaj şi corupţie din atletism, izbucnit la finele lui 2015. Potrivit BBC, Adidas consideră acuzaţiile de corupţie aduse oficialilor IAAF drept o încâlcare a prevederilor contractului. Agenţia Reuters nu a reuşit deocamdată să obţină confirmarea informaţiei publicate de BBC.

Contractul semnat în noiembrie 2008 pentru o perioadă de 11 ani are o valoare anuală de 8 milioane de dolari. Printre partenerii comerciali ai IAAF se mai numără Canon, Toyota, Seiko şi TDK.

Anul trecut, o anchetă făcută de o comisie independentă a Consiliului Mondial Anti-Doping (WADA) a dezvăluit un caz generalizat de dopaj sponsorizat de statul rus. De asemenea, preşedintele IAAF, Lamine Diack a fost acuzat de luare de mită, aproximativ un milion de dolari, şi este acum anchetat de procurorii francezi împreună cu fiul său.