• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Viorel Iordăchescu și Svetlana Petrenco au devenit campioni naționali la șah

Viorel Iordăchescu și Svetlana Petrenco au devenit campioni naționali la șah

There are no translations available.

Marii maeștri internaționali Viorel Iordăchescu și Svetlana Petrenco au devenit, conform pronosticurilor din ajun, ieri, la Clubul republican de șah și joc de dame, campioni naționali la șah masculin, respectiv, feminin, ediția 2016, relatează MOLDPRES.

Viorel Iordăchecsu s-a clasat pe primul loc, întrînd în posesia a 24.000 de lei oferiți de federația națională de profil, după ce a a înregistrat patru victorii, iar cinci partide le-a încheiat la egalitate. El a confirmat astfel că  a fost , conform ELO-ului său egal cu 2589 puncte, cel mai valoros jucător al turneului. ”Sînt, firește, bucuros că am atins obiectivul schițat în ajunul turneului – să evoluez cît mai bine”, a declarat campionul la finele competiției.

Nici o schimbare în clasamentul ELO-ului și la următorii doi premianți, în ordine, marii maeștri internaționali Dumitru Svetușchin și Vasile Sanduleac, care au totalizat cîte 6, respectiv, 5,5 puncte.

Svetlana Petrenco a dominat autoritar turneul feminin, acumulînd 8,5 puncte. Ea a fost urmată în top de Olga Hîncu (8 puncte) și Paula-Alexandra Gîtu (6,5 puncte). La locul trei pretindea și Valentin Verbin. Ea, însă, a cedat în ultima rundă în partida directă disputată cu Paula-Alexandra Gîtu și s-a mulțumit cu locul patru.

La ediția curentă au fost instituite, în premieră, pentru premianți prime în mărime de 24.000, 16000 și 10000 de lei.