• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Arcadie Munteanu a cîștigat Olimpiada APSM la billiard

Arcadie Munteanu a cîștigat Olimpiada APSM la billiard

There are no translations available.

Arcadie Munteanu, reporter la un post de televiziune, a devenit ieri campion al Olimpiadei Asociației Presei Sportive din Moldova (APSM) la billiard, versiunea americană Pool-8.

Solicitat să comenteze victoria repurtată cîștigătorul a declarat că a avut și puțin noroc sportiv. ”Pretendentul principal la titlul de campion, Stas Cernavca n-a fost prezent la turneu din motive de sănătate, iar ceilalți favoriți au absentat la concurs din rațiuni de serviciu. În plus, am prins o zi bună și tacul, bilele m-au ascultat perfect”, a opinat învingătorul.

Locul doi i-a revenit lui Andrei Loghin, responsabil de oglindirea sportului la un site, iar pe trei s-a clasat Vadim Iutiș de la un post de televiziune.

Biliardul a fost inclus în urmă cu patru ani în programul competițional al Olimpiadei. Primul campion a fost Stas Cernavca. El a învins și la ediția precedentă. Arcadie Munteanu a mai obținut un titlu de campion în 2014.

Următoarea probă din cadrul Olimpiadei – tirul - este programată pentru luna martie. În programul competițional mai figurează șahul, tenisul de cîmp, tenisul de masă, bowlingul, fotbalul, baschetul, badmintonul, natația și jocul de dame.

Arcadie Munteanu a cîștigat anul curent și concursul de bowling. Recordul la titlurile cîștigate în cadrul unei ediții – trei – a fost stabilit în 2000 și îi aparține lui Ion Robu, care a învins la turneele de tenis de masă, baschet și natație.Bilanțul Olimpiadei este făcut tradițional pe 2 iulie, Ziua Internațională a Ziaristului Sportiv.