• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Tudor Buzu, aclamat și purtat pe brațe

Tudor Buzu, aclamat și purtat pe brațe

There are no translations available.

Antrenorul Tudor Buzu în vîrstă de 51 de ani a fost aclamat de elevii săi, coechipieri și săltat, purtat pe brațe după ce au cîștigat în premieră turneul de sambo din cadrul Spartachiadei ”Dinamo”, rezervată structurilor de forță din țară, desfășurat la sala Universității de Stat de Educație Fizică și Sport.

Echipa Serviciului de Protecție și Pază de Stat, pregătită de el,  a obținut cele mai multe victorii în disputele cu selecționatele Serviciului Informații și Securitate (SIS), Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Centrului Național Anticorupție (CNA), Departamentului Instituțiilor Penitenciare (DIP). În plus, antrenorul a concurat la categoria de greutate pînă la 84 de kilograme și a învins în toate meciurile desfășurate. Partida în care l-a avut partener de întrecere pe Petru Melinte de la MAI, mult mai tînăr, a fost decisivă în alcătuirea clasamentului final. Veteranul Tudor Buzu, multiplu campion național, a executat  exemplar, ca la carte, două procedee, asigurîndu-și victoria. ”Nu mai am rezistența fizică de altă dată și a fost dificil să înving. Experiența acumulată însă m-a ajutat să cîștig.Am fost mai bun în momentul selectării membrilor echipei, și am considerat de cuviință că mai pot apărea pe salteaua de concurs, ajutînd coechipierii”, a declarat Tudor Buzu la finele turneului.

Din componența selecționatei SPPS au mai făcut parte: Marin Tăietu (62 kg), Anatol Sula (74 kg), Pavel Știrbu , Alexandru Burlacu, ambii la categoria de greutate pînă la 100 de kilograme,  Alexandru lungu (plus 100 kg).

Pe locul doi în clasamentul general s-a situat selecționata de la SIS, iar pe trei – cea de la MAI. ”Mă bucur că turneul s-a desfășurat în spiritul fair-play-lui, corectitudinii, că nu au fost pretenții față de arbitrajul prestat. Vă doresc să nu aveți posibilitatea să aplicați în viață procedeele de luptă pe care le posedați. VĂ doresc ca ele să fie mai mult ca un sprijin moral, o încredere, siguranță în forțele proprii, în faptul că țineți situația sub control”, a subliniat în alocuțiunea rostită la finele competiției șeful Clubului Sportiv Central ”Dinamo”, Arcadie Bostan sub egida căruia se desfășoară Spartachiada.

Tudor Buzu practică în afară de antrenorat și arbitrajul. La finele acestei săptămîni el va oficia la un turneu internațional de la Moscova. El este déjà al cincilea an consultant al selecționatei de sambo a României, care la ultima ediție a Campionatului European a obținut trei medalii.