• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Decizie fără precedent în tenis!

Decizie fără precedent în tenis!

There are no translations available.

Conducerea International Tennis Hall of Fame (ITHoF) a luat o decizie foarte delicată în cazul fostului campion de dublu şi dublu-mixt, Bob Hewitt (76 de ani).  Australianul a fost exclus din Hall of Fame, anunţă tennis.com, după ce anul trecut a fost condamnat la şase ani de închisoare de un tribunal din Africa de Sud. Asta după s-a dovedit că în perioada 1980-1990 a agresat sexual trei minore pe care le antrena.

Deţinător a 9 trofee de Grand Slam la dublu (simplu), 6 trofee de Grand Slam la dublu-mixt şi 54 de trofee în întreaga carieră (a debutat la nivel amator în 1958, iar între 1970 şi 1983 a jucat la nivel profesionist), Hewitt a fost acuzat de contact sexual cu minori în noiembrie 2012. Din cauza acestor acuzaţii, fostul jucător australian a fost suspendat provizoriu din ITHoF în acelaşi an.

Ulterior, în martie 2015, instanţa l-a găsit vinovat pe Hewitt de viol şi hărţuire sexuală, acesta fiind condamnat la şase ani de închisoare în luna mai. În urma acestei decizii, ITHoF a decis acum excluderea definitivă a lui Hewitt.

Bob Hewitt fusese introdus în Hall of Fame-ul tenisului în 1992, la nouă ani de la retragerea sa din circuit.