• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Performanță istorică pentru Kobe Bryant

Performanță istorică pentru Kobe Bryant

There are no translations available.

Unul dintre cei mai iluștri baschetbaliști din istoria NBA, Kobe Bryant a avut o performanță extraordinară în ultimul meci din cariera sa profesionistă. În partida cu Utah Jazz, sfârșită cu scorul de 101-96 pentru Lakers, "Black Mamba", precum este supranumit Bryant, a marcat 60 de puncte, care este și un record NBA pentru cele mai multe puncte marcate de un jucător într-un meci de final de carieră.

La ultimul meci al lui Kobe Bryant a fost prezenți mai multe vedete, printre care fostul coechipier Shaquille O'Neal, fostul fotbalist David Beckham, celebrul actor Jack Nicholson, vocalistul Maroon 5 Adam Levine și rapperul Jay-Z.

Kobe Bryant a început cariera sa în anul 1996, la vârsta de 17 ani. În cele 20 de sezoane competiționale, el a disputat 1.345 de meciuri, în care s-a ales cu un total de 33.583 de puncte și 6.302 asistări.

Bryant deține și al doilea record după numărul de puncte marcate într-un singur meci, reușind să acumuleze în 2006, 81 de puncte împotriva lui Toronto Raptors, cedând la acest capitol doar legendarului Wilt Chambarlain, care a înscris în primăvara anului 1962, 100 de puncte împotriva echipei New York Knicks.

Totodată, Kobe Bryant a câștigat împreună cu Lakers cinci titluri de campion NBA și este dublu campion olimpic, fiind medaliat cu aur la Olimpiadele din 2008 și 2012 împreună selecționata de baschet a Statelor Unite ale Americii.