• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Vitalie Gheorghiță a devenit cîștigător al maratonului de la Chișinău

Vitalie Gheorghiță a devenit cîștigător al maratonului de la Chișinău

There are no translations available.

Dinamovistul Vitalie Gheorghiță a devenit al doilea an consecutiv cîștigător al maratonului de la Chișinău pe distanța olimpică de 42 kilometri și 195 metri, relatează MOLDPRES.

"Concursul a fost foarte greu, pentru că am avut un sezon încărcat. Am avut competiţii aproape în fiecare weekend. Nu eram chiar pregătit, eram obosit, dar am rezistat și am cîștigat", a spus învingătorul care s-a remarcat anterior și la competiții desfășurate peste hotare.

Cursa rezervată senioarelor a fost cîștigată de Nadejda Anfinova (Rusia).

Competiția a reunit aproximativ 15 mii de participanți din 50 de țări. Ea s-a desfășurat și pe distanțele de 3, 10 și 21 de kilometri. Învingători au devenit, în ordine, Oleg Havcevschi, Mihail Lobkovskyi (Ucraina), Olesea Solsenco, Nicolae Gorbușco, Natalia Clipca.

Printre participanți au figurat și sportivi de performanță: Ion Jardan, Petru Racu,  Dan Spataru, membri ai echipei naționale de fotbal, Maxim Bolotov, multiplu campion național la K-1, ministrul Tineretului și Sportului, Victor Zubcu, președintele Parlamentului, Andrian Candu, deputatul Constantin Țuțu. ”Asemenea activități trebuie să fie încurajate mereu”, a spus  Andrian Candu.

Cîtigătorii au foist remunerați cu 10 mii de lei. Premii bănețti au primit și preminații la fiecare dinbcele patru curse, clasați în primii șase pe distanța de 42,195 kilometri.