• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Guvernul Japoniei a oferit ajutoare

Guvernul Japoniei a oferit ajutoare

There are no translations available.

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Toici Sakata a oferit ieri la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS) un lot de echipament de judo acestei instituții și a semnat un contract de colaborare cu primăria orașului Cimișlia.

Inventarul sportiv înmînat USEFS echivalează cu 120 mii dolari și conține 8 tatami, 200 de kimonouri, 8 plasme și 4 calculatoare. ”Educația este piatra de temelie în orice societate. Vă doresc să creșteți puternici, capabili să vă apărați și să ajutați țara. Acesta a fost unul dintre principiile de bază ale fondatorului judoului, Jigoro Kano. Sper mult ca judocanii moldoveni să fie prezenți și la Jocurile Olimpice de la Tokyo din anul 2020”, a declarat  în alocuțiunea rostită ambasadorul Japoniei.

”Judoul se bucură de popularitate în țara noastră. La această disciplină au fost obținute performanțe notabile pe arena mondială. Inventarul acordat ne va ajuta să consolidăm rezultatele înregistrate pe arena internațională”, a declarat viceministrul Tineretului și Sportului, Dragoș Hîncu.

Rectorul USEFS, Veaceslav Manolachi a relevat că anterior federația națională de profil a mai beneficiat de suport din partea Japoniei. ”Mulțumesc guvernului acestei țări. Anterior am mai beneficiat de sprijinul ei la împlementarea diferitor proiecte”, a spus el.

Cinci instituții de învățămînt din orașul Cimișlia vor fi renovate în viitorul apropiat cu sprijinul Japoniei. ”Vom face tot posibilul ca proiectul acesta să fie tradus în viață cît mai repede”, a declarat primarul acestei localități, Gheorghe Răileanu.Grantul oferit echivalează cu 65 mii dolari.

În imagine: Veaceslav Manolachi și Toici Sakata