• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Exemplul veteranului Victor Friniuc

Exemplul veteranului Victor Friniuc

There are no translations available.

Selecționata Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (SPCE) a devenit săptămîna trecută, la stadionul ”Dinamo”, campioana Spartachiadei Ministerului Afacerilor Interne la minihaltere, prima grupă valorică.

Ea a fost urmată în clasament de echipele Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială ”Fulger” și Academiei de Poliție ”Ștefan cel Mare”.

În cea de-a doua grupă valorică pe primul loc s-a clasat reprezentativa Direcției de Poliție din municipiul Chișinău. Pe locul doi s-a situat formația  Inspectoratului de Poliție din sectorul Rîșcani, iar pe trei – echipa  Inspectoratului de Poliție din municipiul Bălți. ”Mă bucur mult că echipa a învins. Înseamnă că totul am făcut corect la antrenamene,  ne-am pregătit cu seriozitate”, a spus reprezentantul echipei-campioane, Grigore Romanciuc, responsabil de sport în cadrul Direcției de Poliție din capitală.

În grupa raioanelor primul loc a revenit lotului Inspectoratului de Poliție din Comrat. Selecționata Inspectoratului de Poliție Fălești a ocupat locul doi. Pe locul trei s-a situat echipa din Bender.

În toate grupele valorice  s-au desfășurat și concursuri individuale. Vedeta indiscutabilă a fost maiorul de poliție din Ungheni, Victor Friniuc în vîrstă de 51 de ani, multiplu campion și recordman în anii precedenți, care și de dat aceasta a confirmat că se află într-o formă sportivă excelentă. ”Am ajuns deja la o vîrstă cînd ar trebui să abandonez sportul de performanță, dar îmi place mult competivitatea și am dorit să particip și la ediția actuală. Asta și pentru a le demonstra celor mai tineri că este prematur să mă scoată din calcule la podiumul de premiere”, a declarat veteranul, care a devenit învingător la categoria sa în grupa raioanelor.

Spartachiada se desfășoară la șapte discipline sportive sub egida Clubului Sportiv Central ”Dinamo”. Minihalterele a fost a doua probă din programul competițional. Anterior s-a desfășurat turneul la sambo. În program mai figurează minifotbalul, tirul, crosul, voleiul, pentatlonul polițiensec.