• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Pe locul trei, dar fără drepte de participare la Olimpiadă

Pe locul trei, dar fără drepte de participare la Olimpiadă

There are no translations available.

Luptătorul moldovean de stil greco-roman, Donior Islamov (59 kg) s-a clasat pe locul trei la turneul olimpic de calificare de la Istanbul (Turcia), încheiat în week end.

El a repurtat patru victorii, cedînd în semifinală doar lui David Thielke (SUA) cu scorul 8-17, clasat pe locul doi. Locul trei ocupat semnifică ratarea dreptului de participare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 5-21 august). ”Regret mult că nimeni dintre luptătorii moldoveni, care au participat la turneul de la Istanbul nu au obținut bilete olimpice. Din această cauză am să-mi prezint demisia din post în iulie curent. Am promis că vom fi prezenți la Olimpiadă cu patru sportivi, dar vom fi cu doi luptători”, a declarat președintele Federației Moldovenești de Lupte, Victor Peicov.

Evoluția lui Donior Islamov a fost cea mai bună printre reprezentanții lotului moldovean. Coechipierul Daniel Cataraga (66 kg) s-a clasat pe locul cinci. Natalia Budu (53 kg), Svetlana Saenko (75 kg), Anatol Buruian (57 kg), Andrei Perpelița (65 kg), Petru Ianulov (86 kg), toți la lupte libere, au înregistrat rezultate mai modeste, ratînd calificarea la Olimpiadă.

La Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro vor fi prezenți doi luptători moldoveni de stil liber, Evgheni Nedealco (74 kg) și dinamovistul Nicolae Ceban (97 kg), angajat înechipa sportivă a Departamentului Trupelor de Carabinieri.