• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Dan Olaru, primul la etapa Cupei Europei

Dan Olaru, primul la etapa Cupei Europei

There are no translations available.

Dinamovistul Dan Olaru s-a clasat pe primul loc la etapa Cupei Europei (juniori) la tir cu arcul, desfășurată la Heviz (Ungaria).

Lotul alcătuit de Marat Mînăscurtă, Alexei Trostenețchi și Nichita Voscoboinicov a ocupat locul doi în concursul pe echipe.

Solicitată să comenteze aceste performanțe antrenoarea Irina Cecanova a declarat că este foarte important forma sportivă în care se află, în special, Dan Olaru, care emite pretenții de a participa și la ediția din anul curent a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 5-21 august). ”Rezultatele obținute sînt îmbucurătoare. Ele-s înregistrate în ajunul Campionatului European, unde vor  puse în joc biletele de acreditare la Olimpiadă. În posesia lor urmează să intre primii trei clasați. Sper mult că printre ei va fi figura și Dan Olaru, Alexandra Mîrca”, a declarat tehniciana.

Campionatul European se va desfășura la Notingham (Marea Britanie) pe 23-29 mai.

Dan Olaru  este primul arcaș moldovean care a evoluat la Jocurile Olimpice (Londra, 2012). Debutul său s-a încununat cu locul 9 la individual. În prezent își face studiile la Universitatea de Stat din Moldova.