• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Dan Olaru și Alexandra Mîrca, campioni europeni la tir cu arcul

Dan Olaru și Alexandra Mîrca, campioni europeni la tir cu arcul

There are no translations available.

 

Duetul Alexandra Mîrca – Dan Olaru au devenit ieri, la Notingham (Marea Britanie), în premieră în istoria sportului moldovenesc, campioni europeni, proba mixtă, oferind marea surpriză a competiției, relatează MOLDPRES.

Asta deoarece porneau cu șansa a 12-ea de a obține medaliile de aur, dar i-au eliminat din concurs, în ordine, pe perechile din Italia, poziționată în top pe locul 5, Finlanda (13), Turcia (1), iar în finală pe cuplul Berengere Schunh - Jean Valladont din Franța, considerați favoriții numărul trei la campionat.

Maniera în care au devansat partenerii de întrecere este, de asemenea, convingătoare: 6-0 cu echipa Italiei și un rezultat final foarte bun – 116 puncte; 6-0 cu formația Finlandei cu următoarele rezultate în serii: 35, 74, 110; 6-2 cu lotul Turciei (38,74,108) și 6-0 cu reprezentativa Franței (39,78, 115).

În turneul continental olimpic individual de calificare ambii au ratat șansa de a participa la Olimpiada de la Rio de Janeiro (Brazilia, 5-21 august). Alexandra Mîrca a abandonat competiția în șaisprezecimi, iar Dan Olaru - în optimile concursului. Coechipierii Alexandru Melnic și Dumitru Dancov au părăsit turneul la faza inițială.

Dan Olaru a participat la Olimpiada de la Londra (2012) unde s-a clasat pe locul nouă. El este primul arcaș moldovean care a evoluat la Jocurile Olimpice. Anul curent a devenit vicecampion mondial de juniori.Dan Olaru și Alexandra Mîrca sînt membri ai Clubului Sportiv Central ”Dinamo”. Ei sunt pregătiți de antrenoarea Irina Cecanova. Cea mai mare performanță în istoria tirului cu arc moldovenesc îi aparține Nataliei Valeeva, dublă medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Barcelona (Spania, 1992).