• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various ANUNŢUL CIO privind decizia de participare a sportivilor din Rusia la Jocurile Olimpice de la Rio

ANUNŢUL CIO privind decizia de participare a sportivilor din Rusia la Jocurile Olimpice de la Rio

There are no translations available.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) va lua mai tîrziu o decizie privind participarea sportivilor din Rusia la Jocurile Olimpice de la Rio. În urma scandalului de dopaj din ultimile zile CIO va analiza opţiunile legale pentru a suspenda echipa Rusiei."Comitetul Internaţional Olimpic a început o acțiune disciplinară împotriva tuturor persoanelor și organizațiilor care sînt în acel raport al lui McLaren. CIO va testa din nou eșantioanele sportivilor ruși de la Jocurile Olimpice de iarnă din 2014. Ulterior, vor fi luate măsurile necesare", a menţionat preşedintele CIO.

Ministrul Sportului din Federația Rusă, Vitalii Mutko, cel care conform raportului lui McLaren a controlat "sistemul de dopaj securizat de stat", condamnă toate acuzaţiile aduse de către Agenţia Mondială Anti-Doping."Agenţia Mondială Anti-Doping devine o organizaţie care vrea să domine activitatea sportivă. Aceasta dictează regulile. Cei de acolo măresc lista preparatelor interzise, nu se gîndesc de loc la sportivi, nici la sănătatea lor", a precizat Mutko.

Conform raportului lui McLaren, laboratoarele antidoping din Moscova și Soci au protejat sportivii ruși dopați, schimbîndu-le eprubetele.
Imediat după publicarea raportului, Agenţia Mondială Anti-Doping a cerut ca echipa Rusiei să fie suspendată din toate competiţiile internaţionale, inclusiv la Jocurile Olimpice de la Rio.