• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Halterofilul Serghei Cechir s-a clasat pe locul 7 la Olimpiadă

Halterofilul Serghei Cechir s-a clasat pe locul 7 la Olimpiadă

There are no translations available.

Halterofilul moldovean Serghei Cechir (69 kg) s-a clasat ieri pe locul 7 la Jocurile Olimpice de al rio de Janeiro, relatează MOLDPRES.

El a ocupat acest loc cu suma de 322 de kilograme (144 la exercițiul smuls și 178 kf la stilul aruncat).

Locul 7 este deocamdată cel mai bun rezultat înregistrat de membrii delegației moldovenești. Anterior arcașa Alexandra Mîrcă s-a situat pe locul 17. Tenismanul Radu Albot a fost eliminat din cocnurs în turul doi, iar înotătorii Alexei Sancov și Tatiana Chișcă au părăsit competiția în faza inaugurală.

Astăzi va intra în concurs un alt halterofil moldovean, Alexandru Șpac. El va evolua la categoria de greuatate pînă la 77 de kilograme. În turneul de haltere va concura și o halterofilă moldoveană, Natalia Prișcepa (75 kg).

Va urma apoi o pauză pînă pe 12 august cînd vor evolua primii atleți moldoveni. Zalina Marghiev şi sora sa Marina Nichişenco vor concura în proba aruncarea ciocanului, iar Dimitriana Surdu - în cea de aruncarea discului. Pe 14 august Lilia Fisikovici va participa în cursa feminină de maraton.

A doua zi, Natalia Stratulat va concura în proba aruncarea ciocanului, iar Vladimir Letnicov la triplusalt. Tot pe 15 august va concura şi canotorul Serghei Tarnovschi. Peste o zi, Serghei Marghiev va intra în concursul masculin de aruncare a ciocanului. Prima luptătoare din Moldova care va concura la Rio este Mariana Cherdivară-Eşanu.

Ivan Emilianov va începe evoluţia la Jocurile Olimpice pe 18 august, când va participa în concursul masculin de aruncare a greutăţii.

Luptătorul Evgheni Nedealco va intra în competiție în ziua de 19 august, zi în care se vor alinia la start și canotorii. Vor debuta sub drapelul moldovenesc la Olimpiadă fraţii ucraineni Serghei şi Oleg Tarnovschi care vor concura în proba de canoe dublu.

În data de 20 august un alt moldovean naturalizat, britanicul Aaron Cook, va participa în concursul de taekwondo. În ultima zi a Jocurilor Olimpice vor evolua luptătorul Nicolae Ceban şi maratonistul Roman Prodius.

Lotul moldovean este alcătuit din 23 de sportivi. Conform experților, speranțele la obținerea unei medalii sînt legate de doi sportivi naturalizați, britanicul Aaron Cook (Taekwondo) și ucraineanul Serghei Tarnovschi (canotaj).