• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Michael Phelps a cîştigat două medalii de aur la Rio de Janeiro

Michael Phelps a cîştigat două medalii de aur la Rio de Janeiro

There are no translations available.

Michael Phelps continuă să scrie istorie la Jocurile Olimpice. Înotătorul american a mai cîştigat două medalii de aur la ediția de la Rio de Janeiro. Michael Phelps s-a impus mai întîi în proba sa favorită, cea de 200 m. fluture. Americanul a concurat apoi în finala ştafetei de 4x 200 de metri stil liber.
Phelps a ajuns astfel la un total de 25 de medalii olimpice, dintre care 21 de aur. El este cel mai titrat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice, depășind-o încă de la ediția din 2012, de la Londra, pe fosta gimnastă sovietică Larisa Latînina, cîștigătoare a 18 medalii la Olimpiade.

Pe de altă parte, americanul Michael Phelps nu este singurul sportiv care are deja trei titluri olimpice la Rio de Janeiro. Înotătoarea Katinka Hosszu din Ungaria a cucerit şi ea a treia sa medalie de aur în cele patru zile de la startul Jocurilor Olimpice. Katinka Hosszu s-a impus şi la 200 de metri mixt, după ce mai cîştigase probele de 400 de metri mixt şi 100 de metri spate.

Reprezentantele Statelor Unite au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere în concursul feminin de gimnastică artistică pe echipe. Gimnastele din SUA şi-au păstrat astfel titlul cucerit în urmă cu patru ani, la Londra.
Americancele au mai obținut aurul olimpic pe echipe şi în 1996, la Atlanta.