• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Banii publici. Cum sînt folosițila CNOS?

Banii publici. Cum sînt folosițila CNOS?

There are no translations available.

Medaliatul cu bronz Serghei Tarnovschi la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, la proba canoe 1000 de metri, a fost depistat pozitiv la controlul antidoping.

Potrivit AP, proba A luată în ajunul startului de la canoist a dat un rezultat pozitiv. Dacă și rezultatul probei B va fi pozitiv, atunci medalia lui Serghei Tarnovschi va fi retrasă, iar în posesia acesteia va intra canotorul rus Ilia Ștokalov, sosit la finiș al patrulea. Ocupantul locului trei a fost desemnat cu ajutorul foto-finișului.

Medalia obținută de Serghei Tarnovschi este prima în palmaresul R. Moldova.

Serghei Tarnovschi (19 ani) este originar din Lvov (Ucraina). În 2013 a fost naturalizat, împreună cu fratele său, Oleg. Ambii urmau să concureze pe 19 august la Olimpiadă la proba canoe-dublu, 1000 de metri, însă, conform mai multor surse, au fost suspendați.

Serghei Tarnovschi a mai devenit posesor al medaliei de bronz la Campionatul Mondial de la Milano (Italia), proba canoe 1000 de metri.

Cel mai bun canotor moldovean este Nicolae Juravschi, președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv. El este multiplu campion european, mondial, dublu campion olimpic în pereche cu belarusul Viktor Reneiski, actualul antrenor al fraților Serghei și Oleg Tarnovschi.

Serghei Tarnovschi și Viktor Reneiski urmau să primească fiecare, conform unei hotărîri de Guvern din 17.05 2016, cîte 2 milioane de lei. Ministerul Tineretului și Sportului a transferat anul curent Comitetului Național Olimpic și Sportiv aproximativ 8 milioane de lei pentru pregătirile sportivilor de Olimpiadă. Știe oare lumea cum au fost ei folosiți? Doar sunt bani publici. Ai mei, ai tăi, ai tuturor.