• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Marieke Vervoort, campioana care a cîştigat argintul la Rio, dar care se gîndeşte la eutanasiere

Marieke Vervoort, campioana care a cîştigat argintul la Rio, dar care se gîndeşte la eutanasiere

There are no translations available.

Sportiva belgiană Marieke Vervoort, care suferă de o boală degenerativă care îi paralizează picioarele, a spus că a ales eutanasierea, dar că încă nu se simte pregătită să facă pasul acesta, potrivit BBC.

Marieke Vervoort, care a cîştigat la Rio o medalie de argint la atletism în scaun cu rotile, 400 de metri, a declarat că a pregătit toate documentele pentru eutanasiere în 2008.

Presa belgiană a scris că sportiva ar putea să îşi ia viaţa după Jocurile Paralimpice de la Rio, însă Vervoort a respins speculaţiile în cadrul unei conferinţe, declarînd că încă ”se bucură de fiecare moment”.

”Momentul va veni abia atunci când voi avea mai multe zile proaste decât zile bune, dar acum nu se pune problema”, a spus Marieke Vervoort.

Sportiva de 37 de ani suferă de o boală degenerativă a muşchilor care îi cauzează în mod constant durere, paralizie şi incapacitatea de a dormi.

”Marieke Vervoort: Eutanasierea va fi un sentiment minunat de linişte”

Tînăra avea doar 14 ani atunci cînd a fost diagnosticată cu acestă boală cruntă, şi de atunci a dus o luptă continuă pentru supravieţuire. Cu toate acestea, Marieke Vervoort a cucerit la Jocurile Paralimpice din 2012, de la Londra, aurul la 100 şi 200 metri şi acum o medalie de bronz la Rio.

Sportiva a confirmat că acesta a fost ultimul an în care a participat la Jocurile Paralimpice, ceea ce a făcut ca victoria să fie una dulce-amară.