• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Afacerea Fancy Bear. Reacţia lui Kim Brennan, campioană olimpică la canotaj, prezentă pe lista de sportivi dopaţi

Afacerea Fancy Bear. Reacţia lui Kim Brennan, campioană olimpică la canotaj, prezentă pe lista de sportivi dopaţi

There are no translations available.

Sportiva din Australia, Kim Brennan, campioană olimpică la Rio în proba de simplu vîsle a reacţionat imediat după ce numele ei a apărut pe cea de-a treia listă publicată de hackerii de la Fancy Bear.

Kim Brennan şi-a exprimat dezamăgirea că numele ei a fost inclus în acest scandal şi spune că singura ei vină este că şi-a injectat adrenalină, ca urgenţă medicală, la indicaţiile doctorilor.

"Am luat acea substanţă pentru a combate o reacţie alergică severă. Mi-a fost administrată de către doctorii de la secţia de urgenţe a spitalului şi în niciun caz nu am vrut să îmi îmbunătăţesc performanţele sportive. Am fost extrem de bolnavă şi acum sînt foarte supărată pentru că istoricul meu medical a fost făcut public.” a spus Brennan, conform Reuters.
Tratamentul despre care vorbeşte sportiva din Australia i-a fost adiministrat în ianuarie 2014, iar oficialii canotajului australian spun că atît Brennan, cît şi un alt sportiv ce apare pe aceeaşi listă, Alexander Belonogoff au primi acceptul medicilor de a folosi EpiPen, un dispozitiv auto-injector care este folosit de către cei care suferă de alergii puternice.

"Noi, la federaţia de Canotaj, nu am făcut altceva decît să respectăm indicaţiile date de către medici în cazul celor doi sportivi. Substanţele pe care aceştia le-au luat sînt folosite doar în scopuri terapeutice şi în niciun caz pentru a îmbunătăţi performanţele sportivilor.” a declarat şi Peter Fricker, medicul lotului de canotaj al Australiei.

Brennan Kimberley, în vîrstă de 31 de ani este campioană mondială şi olimpică. La Jocurile Olimpice de la Rio a cîştigat medalia de aur la proba de simplu vîsle, în timp ce Belonogoff Alexander, în vîrstă de 26 de ani a cîştigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Rio în proba de patru rame fără cîrmaci.
Informaţiile sînt dezvăluite de gruparea rusă Fancy Bear, numită de către ofiţerii departamentului de securitate cibernetică al Statelor Unite drept APT28. Cu puţin timp înainte de apariţia celei de-a treia liste, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că “aceste date medicale ridică serioase semne de întrebare”.