• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Un fost mare jucător american de golf a murit la 87 de ani

Un fost mare jucător american de golf a murit la 87 de ani

There are no translations available.

Americanul Arnold Palmer, considerat unul dintre cei mai mari jucători de golf din istorie, a murit duminică, la vîrsta de 87 de ani, informează presa internaţională.

Palmer a decedat la Spitalul Presbyterian UPMC din Pittsburgh, Pennsylvania, unde i se făceau investigaţii la inimă, relatează Pittsburgh Post-Gazette, sursă citată de BBC.

Arnold Palmer a fost omagiat atît de oameni din sport, cît şi din alte domenii. "Îmi aduc aminte de momentele speciale pe care le-am petrecut cu domnul Palmer la Bay Hill. Un adevărat pionier al sportului nostru, de care ne vom aminti mereu", a spus jucătorul nord-irlandez de golf, Rory McIlroy.

În timp ce preşedintele Statelor Unite ale Americii a postat pe Twitter o fotografie cu Arnold Palmer, în timp ce acesta se afla la Casa Albă, precum şi mesajul: "Cinste regelui, care a fost pe cît de extraordinar pe terenul de golf, pe atît de generos cu ceilalţi. Mulţumesc pentru amintiri, Arnold".

Federaţia de golf din Statele Unite ale Americii a confirmat de asemenea moartea fostului jucător, într-un mesaj postat pe Twitter, în care l-a numit "cel mai mare ambasador de golf".

De-a lungul unei cariere lungi, Palmer a cîştigat în jur de 90 de turnee internaţionale, dintre care şapte majore.