• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various La mulți ani, Tudore!

La mulți ani, Tudore!

There are no translations available.

Fostul șef al echipei de fotbal Nistru Chișinău, Tudor Migalatiev  va marca  mîine, 29 septembrie,  al 65-lea fuscel pe scara vieții. Va sărbători evenimentul  într-un cerc  restrîns de prieteni, care i-au apreciat întotdeauna înaltele calități umane, organizatorice. Cei familiarizați puțin cu sportul cunosc faptul cît de operativ rezolva el problemele atunci  cînd a fost șeful echipei de fotbal Nistru Chișinău, la puțin timp după ”perestroikă”. În doi timpi și trei mișcări, cu fente fotbalistice uluitoare, de o rară frumusețe, dar îmbrăcare în haină diplomatică, organizatorică de excepție.

A făcut atunci tot posibilul și imposibilul chiar ca toți jucătorii să se simtă bine. Cazul celor peste 20 de automobile procurate angro pentru echipă, 10 apartamente obținute pentru ei,  este, în acest context, mai mult decît edificator, chiar proverbial. Pe compatriotul Valentin Covaci l-a adus în lot de la Moscova contra unui televizor color oferit cui trebuia să rezolve cazul.  Așa s-a făcut că la finele sezonului  Nistru s-a clasat pe onorabilul loc 7 printre 22 de competitoare din prima ligă. ”Să fi fost și niște bănuți, cam vreo sută de mii de lei, promovam în liga superioară. Dar, nu s-au găsit”, opinează în prezent omagiatul.

A ținut și va ține mereu pumnii strînși pentru clubul de fotbal Nistru, devenit  apoi  Zimbru, pentru echipa națională, pentru cei care o reprezintă, care îi apără interesele, fiind un model de suporter dedat cu trup și suflet ei. Va fi, ca un adevărat fan, cu ea și la bucurii și la necazuri.

În virtutea experienței bogate de viață, cunoaște la perfecție mecanismul  lucrurilor, modul cum pot fi rezolvate  constructiv cele mai dificile probleme cotidiene, fapt pentru care  se bucură de un respect deosebit din partea prietenilor săi. Toți îi urează cu ocazia jubileului mulți ani frumoși înainte, clipe cît mai plăcute trăite din plin, alături de oamenii dragi. La mulți ani, Tudore!

Un grup de prieteni