• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Și-a mai adjudecat un mandat

Și-a mai adjudecat un mandat

There are no translations available.

Campionul olimpic la haltere Tudor Casapu (Barcelona, 1992) n-a fost admis  să participe la alegerile în postul de președinte al Comitetului Național Olimpic și Sportiv (CNOS).Potrivit prim-vicepreședintelui CNOS, Nicolae Peatac, el nu a întrunit toate cerințele necesare de a-și înainta candidatura. ”El nu a prezentat oficial sprijinul a minimum 15 federații care l-ar fi dorit să fie președinte al CNOS”, a declarat Peatac la adunarea de dare de seamă și alegeri a CNOS.

Cu prevederile statutului CNOS nu te pui la adunare.Te iai la harță doar în instanță de judecată. Pe cei care constituie vulgul nici în spate nu-i arde despre tot ce poate face la CNOS o ființă hapsînă pînă la infinit. Oricum, mai devreme sau mai tîrziu vor afla despre toate matrapazlicurile, afacerile curate și necurate, care-s tare multe. Fie și cu întîrziere.

Președinte al instituției a fost ales pentru a cincea oară consecutiv, cu majoritate absolută de voturi – 91 – Nicolae Juravschi, dublu campion olimpic la Seul (1988) în pereche cu belarusul Viktor Reneiski.

Anterior, un grup de personalități ale sportului moldovenesc printre care Tudor Casapu, medaliatul olimpic Veaceslav Gojan, primul campion european în istoria boxului autohton, rectorul Universității de Stat de Educație Fizică și Sport Veaceslav Manolachi, au adresat o cerere în instanța de judecată în care au solicitat amînarea adunării de dare de seamă și alegeri. ”Alegerea a cincea oară a lui Nicolae Juravschi în postul de președinte al CNOS contravine Cartei Olimpice. CNOS a încălcat peste 30 de prevederi ale acestei Constituții a mișcării olimpice internaționale”, a declarat în mass-media Veaceslav Manolachi.

Conform directorului executiv al CNOS, Leonid Bujor, totul s-a desfășurat conform legislației. ”Potrivit Cartei Olimpice, Președintele Comitetului Internațional Olimpic este ales pe un termen de două mandate și cu titlu de excepție pe încă un termen, în timp ce președinții Comitetelor Olimpice Naționale trebuie să fie aleși conform statutelor acestora și sînt reeligibili”, a spus Bujor.

Tudor Casapu și-a anunțat oficial a treia oară intenția de a deveni președinte al CNOS. Solicitat să comenteze situația sa referitor la a treia tentativă de a deveni lider al mișcării olimpice moldovenești, el a declarat că ”va face public totul mai tîrziu”. Tudor Casapu este unicul campion olimpic moldovean la o probă individuală. Să nu știe el cum se poate de luptat cu ființele molipsite totalmente de lăcomie, viciate și de luare de mită. Aducem spre cunoștință în acest context doar un singur exemplu, cazul deplasării lui Iurie Leancă la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci. Fratele meu, miroase, de fapt, a pușcărie.