• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Denis Vieru, campion european la judo (tineret)

Denis Vieru, campion european la judo (tineret)

There are no translations available.

Judocanul moldovean Denis Vieru (66 kg, 20 de ani), student la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport, a devenit în week end, la Tel Aviv (Israel), campion european la categoria de vîrstă pînă la 23 de ani, transmite MOLDPRES.

El i-a învins în calea sa spre prima treaptă a podiumului de premiere, în ordine, pe Baruch Smailov (Israel), Egor Mgdsyan (Rusia), Nils Stump (Elveția), Telman Valiyev (Azerbaidjan) și Manuel Sheibel (Germania).

Cristina Budescu (48 kg) a ocupat locul cinci. Nicolae Foca (60 kg) s-a situat pe locul șapte. Gheorghe Blanaru (66 kg) și Dan Burlac (73 kg) au suferit înfrîngeri în runda inaugurală a turneului.

Astăzi se vor încadra în concurs Dorin Goțonoagă și Nicon Zaboroșciuc, ambii la categoria de greutate pînă la 81 de kilograme.

Denis Vieru a absolvit Liceul Internat Republican cu Profil  Sportiv. Anul curent a cîștigat etapele Cupei Europei, desfășurate la Ploiești (România), Paks (Ungaria), a ocupat locul trei la Cupa Europei (Belgrad, Serbia), locul  5 la turneul Grand Prix de la Zagreb (Croația), locul 7 la Grand Slam de la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite). Anul trecut a cucerit medalia de bronz la Campionatul European, rezervat sportivilor în vîrstă pînă la 21 de ani (Oberwart, Austria).

Denis Vieru a repetat la Tel Aviv  performanța stabilită de Marcel Trudov, în premieră în istoria judoului moldovenesc, în 2005, la Campionatul European de tineret de la Kiev (Ucraina). La categoria sa de greutate (73 kg) s-au mai remarcat pe arena internațională Andrei Golban, actualul președinte al Federației Moldovenești de Judo, care a devenit vicecampion european de seniori și Victor Bivol, premiant la Europene și Mondiale.