• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Denis Vieru va beneficia de o bursă majorată

Denis Vieru va beneficia de o bursă majorată

There are no translations available.

Judocanul Denis Vieru (73 kg), proaspăt campion european de tineret, va beneficia de o bursă mărită anul viitor, a declarat într-o conferință de presă ministrul Tineretului și Sportului, Victor Zubcu, relatează MOLDPRES.

”Bursa sa lunară va fi egală anul viitor cu 7 mii de lei comparativ cu 5 mii de lei cît primește în prezent. De asemenea, el va fi remunerat, conform regulamentului ministerului, la finele anului  și cu o primă egală cu 13 mii de lei”, a spus oficialul. ”Este o onoare pentru mine să reprezint țara. Mă voi strădui și pe viitor să fiu mereu într-o bună formă sportivă”, a declarat Denis Vieru.

”Victoria sa demonstrează că judoul moldovenesc se dezvoltă, este pe o cale justă”, a opinat președintele Federației Moldovenești de Judo, Andrei Golban. ”Denis Vieru a traversat cu succes o perioadă foarte dificilă. Trecerea de la concursurile juniorilor la turneele rezervate seniorilor, avînd evoluții meritorii și la alte competiții de anvergură”, a subliniat antrenorul lotului național Veaceslav Bacal.

Performerul în vîrstă de 20 de ani a cucerit anul trecut medalia de bronz la Campionatul European Under-21 (Oberwart, Austria), iar recent, la Tel Aviv (Israel), a cîștigat titlul de campion la Europenele rezervate sportivilor în vîrstă pînă la 23 de ani.

Denis Vieru a absolvit Liceul Internat Republican cu Profil  Sportiv. Își continuă studiile la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport. Anul curent a cîștigat etapele Cupei Europei, desfășurate la Ploiești (România), Paks (Ungaria), a ocupat locul trei la Cupa Europei (Belgrad, Serbia), locul  5 la turneul Grand Prix de la Zagreb (Croația), locul 7 la Grand Slam de la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite).

Denis Vieru a repetat la Tel Aviv  performanța stabilită de Marcel Trudov, în premieră în istoria judoului moldovenesc, în 2005, la Campionatul European de tineret de la Kiev (Ucraina). În afară de ei, la această categorie de greutate s-au mai remarcat în mod special pe arena internațională Andrei Golban, care a devenit vicecampion european și Victor Bivol, premiant la Europene, Mondiale, ocupant al locului 5 la Olimpiada de la Atena.