• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various A fost inaugurat Clubul Sportiv ”Academia Anatol Pervanciuc”

A fost inaugurat Clubul Sportiv ”Academia Anatol Pervanciuc”

There are no translations available.

La sala Alexia din capitală a fost inaugurat Clubul Sportiv ”Academia Anatol Pervanciuc”, relatează MOLDPRES.

”Scopul urmărit este să dezvoltăm nu doar handbalul, ci și alte probe sportive: voleiul, boxul, gimnastica artistică și sportivă, fotbalul în sală. Așa cum se procedează în multe țări europene. Activitatea desfășurată va fi un omagiu adus lui Anatol Pervanciuc, fondatorul clubului de handbal Olimpus-85 USEFS, multiplu campion național, inițiatorul creării Sălii polivalente Alexia”, a declarat pentru mass-media la festivitatea de inaugurare Alexei Pervanciuc, care va exercita funcția directorului Academiei.

”Este o idee minunată. Ea va contribui, la sigur, nu doar la dezvoltarea handbalului, ci și la propagarea cu succes a altor discipline sportive”, a spus secretarul general al Federațieie Moldovenești de Handbal, Nicolae Vizitiu.

Participanții la manifestare au urmărit în debutul festivității un documentar des curtă durtaă despre Anatol Pervanciuc, un meci de handbal disputa de echipele de cadeți Fortuna și olimpus-85 USEFS, exerciții demonstrative prezentate de tinere gimnaste, boxeri, un mic concert. Anatol Pervanciuc, decedat anul trecut, a fost unul dintre cei mai mari animatori al handbalului moldovenesc.

(Reoprter I.Robu, editor M.Jantovan)

O secvență de la manifestare

În debutul manifestării participanții la evenmente au urmărit un documentar de scurtă durată despre Anatol Pervanciuc